Menü

A birtok jellemzői

4 tábla
9 terasz

Borászatunk 25 hektár saját szőlőültetvénnyel rendelkezik, melyen nagy tőkesűrűség mellett alacsony hozamokkal biztosítjuk boraink kivételes minőségét. Területeink horizontálisan négy hosszú táblára, vertikálisan pedig kilenc teraszra oszthatók. Ilyen kivételes adottságok mellett sikerült ideális termőhelyet találni a legkülönbözőbb szőlőfajtáknak.

Különbségek a hőmérsékletben

A Lajvér patak völgyének alsó és felső teraszai között több foknyi hőmérséklet különbség mérhető az év bármely szakában, a talaj víztartalma is hasonló változatosságot mutat. Az Észak-Dél irányú völgy természetes szélcsatornaként szellőzteti át az ültetvények lombozatát és fürtjeit, segítve ezzel a környezettudatos szőlőművelés mindennapjait. Ez a változatosság teszi lehetővé, hogy mind a tizenkét szőlőfajtánk otthon érezze magát nálunk.

Percek alatt a feldolgozóban

A birtok tervezésekor különösen fontos szempont volt, hogy a legtávolabbi teraszokról szüretelt szőlő is percek alatt a feldolgozóba kerüljön, így őrizve meg a szőlő élettel teli frissességét.

Tudatos építészeti megoldások

Már az építészeti koncepció meghatározásakor lényeges volt, hogy a tájba megfelelően illeszkedő épületek látványukban is eltérjenek egy puszta mezőgazdasági üzemtől és kifejezzék a tulajdonosok modern, újszerű, magas színvonalú szemléletét. A cél egy olyan látványborászat létrehozása volt, ahol a látogatók és borkedvelők a borkészítés mellett színvonalas kulturális és gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatnak majd. Ezt a célt kiszolgálva történt az épületek funkcionális kialakítása. A beruházás célja az volt, hogy egy jól kihasznált, a technológiai igényeket maradéktalanul kielégítő, jól átlátható, olyan igényes üzem kerüljön kialakításra, ami már látványában is jól tükrözik a modern technológia és a hagyományos borkészítés tökéletes egyensúlyát. Az épületek egyszerű formái is a tisztaság üzenetét hordozzák.

Kapcsolat

Cím
7121 Szálka, 07/28 HRSZ

GPS koordináták
46.29°N, 18.66°E

Telefon
+36 74 509 524

Email
info@lajverwine.com

Írjon nekünk
Kedves Borkedvelők! 

A LAJVER SZEKSZARDI INFINITY CUVÉE SELECTION 2015 hivatalosan április 23-án kerül a boltok polcaira, azonban addig is lehetőség van előrendelésre, ráadásul exkluzív, 6 db-os fadobozban kedvezményes áron!

Tovább a részletekért!