Menü

A Lajvér Borház Borászati kft. borászati technológia fejlesztése

Kedvezményezett: Lajvér Borház Borászati Kft.
A projekt címe: A Lajvér Borház Borászati kft. borászati technológia fejlesztése
A projekt azonosító száma: 1811697658
A szerződött projekt mérete: 199 892 475 Ft
A szerződött támogatás összege: 99 946 236 Ft
A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalmának rövid bemutatása

A Lajvér Borház Kft. projektje az eszközállomány bővítésére, és az energiahatékonyság javítása érdekében 50 KW-os napelemrendszer kiépítésére irányul. A kft. termelési kapacitását, ill. szolgáltatási potfolióját bővíti (palackozás, laborszolgáltatás) a beruházással. A fejlesztés hatására piaci részesedése nő, fenntartható fejlődése biztosított. A saját készítésű borok unikalitásának megőrzéséhez egyedi aromájú hordókat vásárol, ezzel is erősítve egyedi arculatát, megszilárdítva piaci jelenlétét.

A borház fennállása óta eltelt idő igazolta a tulajdonosok azon elképzelését, hogy a Szekszárdi Borvidék kivételes adottságait kihasználó, magas színvonalú borászati technológia alkalmazásával olyan borászat hozható létre, mely rövid idő alatt számos hazai és nemzetközi megmérettetésről kiemelkedő eredményekkel térhet haza. A borkedvelő közönség körében egyre népszerűbb borászat, az elért sikerekre alapozva szélesebb körű értékesítést és az ezt támogató – a közeljövőben induló – intenzív marketingkampány eredményeképpen jelentős növekedésre számít a minőségi palackos borok értékesítése terén.

A beruházással a minőség további javulása és a várható piaci igények kiszolgálása biztosítható. A Lajvér Borház Kft. fejlesztései révén igyekszik fenntartani technológiai vezető szerepét a Szekszárdi Borvidéken azáltal, hogy beruházásai további technológiai előrelépést jelentenek a magas minőségű borok előállítására vonatkozóan. Hasonló méretű gravitációs pincészet nincs még egy a borvidéken.

A borászat a jelenlegi fejlesztéssel éri el korábban tervezett végleges kapacitását. A beszerzendő borászati eszközök, gépek és berendezések, valamint a megújuló energia felhasználás további növelésével az ország egyik legmodernebb, leginnovatívabb borászatává léphet elő. A fejlesztés érinti a feldolgozó géppark bővítését, ezen belül a meglévővel azonos kapacitású, de akár minimális töltési tömegű pneumatikus szőlőprés beszerzését, mely az élőmunka hatékonyabb kihasználását és jelentős üzembiztonsági növekedést eredményez.
Nagy teljesítményű perisztaltikus szivattyú beszerzése biztosítja a cefre, must és bor kíméletes mozgatását. A kiépítésre kerülő nitrogén generátor a bor oldott oxigén szintjének hatékony csökkentésében nyújt segítséget. Komplett boranalízis végzésére szolgáló borászati mérőműszerek beszerzésével gyors és pontos adatok nyerhetők a borkészítés bármely fázisában. A hordópark nagy részének felújításával tovább növekedhet a magas minőségű vörösborok részaránya a kínálatban, valamint megelőzhetők az esetlegesen kialakuló mikrobiális fertőzések. A palackos érlelést szolgáló konténerek számának növelése lehetővé teszi, nagyobb mennyiségű palackozott bor, hosszabb időn át történő érlelését.

A borászat kezdetektől nagy hangsúlyt fordít a környezetvédelemre és a megújuló energia hasznosításra. Ez idáig egy korábban beszerzésre kerülő, szőlővenyige-apríték tüzelésű kazán biztosította az épület részleges fűtését. A meglévő és bővülő funkciók további kiszolgálásának érdekében beszerzésre kerül még egy azonos teljesítményű és működési elvű kazán. A két kazán együttesen képes ellátni az épület egészének fűtését, amihez az fűtőanyagot a borászat szőlőterületeiről származó venyige teljes mértékben biztosítani képes. A fejlesztés kiegészül egy igen fejlett, 50 kW teljesítményű napelem rendszer kiépítésével, így a borászat 30%-ot meghaladó villamos energia megtakarítást könyvelhet el.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.11.22.

Kapcsolat

Cím
7121 Szálka, 07/28 HRSZ

GPS koordináták
46.29°N, 18.66°E

Telefon
+36 74 509 524

Email
info@lajverwine.com

Írjon nekünk
Kedves Borkedvelők!

Tavaszi akciónk keretén belül most 15.000 Ft vásárlás felett ajándékba adunk egy palack Lajver Merlot bort, sőt még a házhozszállítás is ingyenes. Vásárolj könnyedén online prémium Lajvér bort!

Az akció március 31-ig tart.

Tovább az oldalra