Menü
Kiemelt ajánlatunk

Lajver Szekszárdi Merlot 2015

A hónap bora!

Erről a borról:

Olyan az illata, hogy ez aztán merlot, mondhatjuk
magunknak, egy kis erdei gyümölcs, csipetnyi virág, épp
csak meghintve fűszerekkel. Minden arányos, minden a
helyén. Kortyban sincs túlzás, nem nyomja el a szilvásszedres
gyümölcsösséget az édesfűszeres hordó, a
savak pont kellő mértékben pumpálják a vitalitást,
érzem a tannint, de az egész korty puhán, bársonyosan
vesz le a lábamról. A legvégén kicsit fanyarkásabban
kacsint vissza a meggyes-szilvás utolsó korty, de ez
csak arra ösztönöz, hogy kezdjem újra, még egy korty
bársony nem árt senkinek.

Mikor szüreteljük?
Szeptember vége.

Hogyan készül?

Kézi fürt- majd bogyóválogatás. Rozsdamentes tartályban, reduktív térben történő alkoholos erjesztés.
12 hónapig tartó hordós érlelés új tölgyhordóban.
2017 májusában palackoztuk.

Miből van?
100% MERLOT

(tovább…)

Filozófiánk

Tizenkét szőlőfajtát telepítettünk, de nem készítünk mindegyikből fajtabort. Bizonyos fajták borai számunkra kedvesebbek, ha nem önmagukban kerülnek palackba. Néha szokatlan, újszerű házasításokkal tudjuk legjobban kifejezni azt a filozófiát, amit a szőlőtermesztésről és borkészítésről gondolunk.

Célunk

A fajtaválasztáskor kizárólag a minőség maximalizálását tartottuk szem előtt. Nem volt lényeges, hogy egy fajtából hány tőke kerül eltelepítésre, kizárólag az adott terület adottságait legjobban hasznosító alanyok, fajták, klónok megfelelő kombinációját kívántuk létrehozni.

Eredményeink

Így fordulhat elő, hogy a huszonöt hektáron fekvő, harminc művelt terasz páratlan változatosságot biztosít számunkra. Ez a változatosság teszi lehetővé, hogy hűvösebb, évjáratban is kiemelkedő borokat készítsünk, de a forró évjáratokban rejlő potenciált is ki tudjuk használni.

Legújabb sikereink:

Challenge International du Vin – SILVER MEDAL 2017 – Szekszárd Blanc 2016
Challenge International du Vin – GOLD MEDAL 2017 – Szekszárd Rosé 2016

Termesztett fajtáink

Rajnai Rizling, Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cserszegi Fűszeres, Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah

Borászatunk technológiai kialakítását a lehető legmagasabb minőség elérése inspirálta.

Elismert magyar és külföldi szakértők segítettek minket céljaink elérésében. Végül egy olyan borászat született a szekszárdi dombok között, mely tökéletesen kihasználja a természet adta lehetőségeket, harminc méter mélyen a földbe süllyesztve hasznosítja a Föld gravitációs energiáját és hőtároló képességét.

A tőkén válogatott szőlő ládákban, a tökéletes technológiai érettség állapotában lép be a feldolgozás folyamatába a borászat legmagasabb pontján. Itt az ép fürtök egy rácsos rázóasztalra kerülnek, a kíméletes vibráció során a legtöbb szennyezőanyagtól megtisztul a szőlő. A maradékot kézi válogatással távolítjuk el. Ekkor történik a nem kellően érett, vagy sérült bogyók eltávolítása is. Bizonyos tételek esetén a bogyózást követően további gépi és kézi bogyóválogatást végzünk.

Ezután gravitációs úton juttatjuk a zúzott, vagy ép bogyókat a tartályokba, vagy a présbe. Az erjesztést szabályozott hőmérsékleten, 24 órás felügyelet mellett végezzük. Hordóink magyar és amerikai tölgyből készültek 225, 300, 500 literes méretekben, különböző pörköléssel, hogy minden bor a számára leginkább megfelelő érlelést kaphassa.

Sikereink

2014-ben bronzérmet hoztunk el a Challenge International du Vin megmérettetésről, pedig akkor a Kékfrankos Prémium még csak hordómintaként került ki a borversenyre. Azóta palackban nagyon szépen fejlődött, és most ér majd csak a fejlődése csúcsára. Nagyon komoly visszajelzéseket kaptunk róla, Budapesten top éttermekben van jelen. Az Olaszrizlingünk és a Cuvée Blancunk mindhárom 2015-ös londoni nagy versenyről érmekkel tért haza.

Rólunk mondták

Kapcsolat

Cím
7121 Szálka, 07/28 HRSZ

GPS koordináták
46.29°N, 18.66°E

Telefon
+36 74 509 524

Email
info@lajverwine.com

Írjon nekünk
Kedves Borkedvelők! 

A LAJVER SZEKSZARDI INFINITY CUVÉE SELECTION 2015 hivatalosan április 23-án kerül a boltok polcaira, azonban addig is lehetőség van előrendelésre, ráadásul exkluzív, 6 db-os fadobozban kedvezményes áron!

Tovább a részletekért!