Menü
Kiemelt ajánlatunk

Lajvér Szekszárdi Merlot Selection 2015

A hónap bora!

Erről a borról:

 

Már ránézésre is olyan bornak tűnik, amit magázni kell.
Vastag, sötét, telt. Kicsit morc a külső, az illat kissé visszafogott,
de mély. Nagyboros. Kortyban azt mutatja meg:
a nagy miért élvezetes – hiszen van benne gyümölcs,
aszalványok, lekvár és friss, jól beérett szeder, majd
szilva, de van itt csokibevonat és mézes krémesség is.
Nem adja könnyen magát, a hordó még sokat takar,
de pohárban már most is szépen nyílik, palackban meg
sokáig érlelhető. Előbb étel mellé egy pohárral, majd
még egy-kettőt utána, egész estés élmény.

Mikor szüreteljük?
Szeptember vége.

Hogyan készül?

Kézi fürt- majd bogyóválogatás. Rozsdamentes tartályban, reduktív térben történő alkoholos erjesztés.

12 hónapig tartó hordós érlelés új tölgyhordóban.

2017 májusában palackoztuk.

Miből van?
100% MERLOT

Ez a bor igazán kedves a szívünknek, mindössze 5000 palack készült ebből a különleges borból és ehhez mérten, egy teljesen új, prémium címkét kapott!

Természetesen a borbirtokon a borkóstolók során már lehetőség van megkóstolni a csúcsborunkat, higgyék el, érdemes!

Borkóstoló további részletek:

vendeglatas@lajverwine.com
+36 30 315 35 67

(tovább…)

Filozófiánk

Tizenkét szőlőfajtát telepítettünk, de nem készítünk mindegyikből fajtabort. Bizonyos fajták borai számunkra kedvesebbek, ha nem önmagukban kerülnek palackba. Néha szokatlan, újszerű házasításokkal tudjuk legjobban kifejezni azt a filozófiát, amit a szőlőtermesztésről és borkészítésről gondolunk.

Célunk

A fajtaválasztáskor kizárólag a minőség maximalizálását tartottuk szem előtt. Nem volt lényeges, hogy egy fajtából hány tőke kerül eltelepítésre, kizárólag az adott terület adottságait legjobban hasznosító alanyok, fajták, klónok megfelelő kombinációját kívántuk létrehozni.

Eredményeink

Így fordulhat elő, hogy a huszonöt hektáron fekvő, harminc művelt terasz páratlan változatosságot biztosít számunkra. Ez a változatosság teszi lehetővé, hogy hűvösebb, évjáratban is kiemelkedő borokat készítsünk, de a forró évjáratokban rejlő potenciált is ki tudjuk használni.

Legújabb sikereink:

Challenge International du Vin – SILVER MEDAL 2017 – Szekszárd Blanc 2016
Challenge International du Vin – GOLD MEDAL 2017 – Szekszárd Rosé 2016

Termesztett fajtáink

Rajnai Rizling, Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cserszegi Fűszeres, Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah

Borászatunk technológiai kialakítását a lehető legmagasabb minőség elérése inspirálta.

Elismert magyar és külföldi szakértők segítettek minket céljaink elérésében. Végül egy olyan borászat született a szekszárdi dombok között, mely tökéletesen kihasználja a természet adta lehetőségeket, harminc méter mélyen a földbe süllyesztve hasznosítja a Föld gravitációs energiáját és hőtároló képességét.

A tőkén válogatott szőlő ládákban, a tökéletes technológiai érettség állapotában lép be a feldolgozás folyamatába a borászat legmagasabb pontján. Itt az ép fürtök egy rácsos rázóasztalra kerülnek, a kíméletes vibráció során a legtöbb szennyezőanyagtól megtisztul a szőlő. A maradékot kézi válogatással távolítjuk el. Ekkor történik a nem kellően érett, vagy sérült bogyók eltávolítása is. Bizonyos tételek esetén a bogyózást követően további gépi és kézi bogyóválogatást végzünk.

Ezután gravitációs úton juttatjuk a zúzott, vagy ép bogyókat a tartályokba, vagy a présbe. Az erjesztést szabályozott hőmérsékleten, 24 órás felügyelet mellett végezzük. Hordóink magyar és amerikai tölgyből készültek 225, 300, 500 literes méretekben, különböző pörköléssel, hogy minden bor a számára leginkább megfelelő érlelést kaphassa.

Sikereink

2014-ben bronzérmet hoztunk el a Challenge International du Vin megmérettetésről, pedig akkor a Kékfrankos Prémium még csak hordómintaként került ki a borversenyre. Azóta palackban nagyon szépen fejlődött, és most ér majd csak a fejlődése csúcsára. Nagyon komoly visszajelzéseket kaptunk róla, Budapesten top éttermekben van jelen. Az Olaszrizlingünk és a Cuvée Blancunk mindhárom 2015-ös londoni nagy versenyről érmekkel tért haza.

Rólunk mondták

Kapcsolat

Cím
7121 Szálka, 07/28 HRSZ

GPS koordináták
46.29°N, 18.66°E

Telefon
+36 74 509 524

Email
info@lajverwine.com

Írjon nekünk