Lajver Szekszárdi Kékfrankos 2017 Szekszárd palackban

Kezdőlap / Termék / Lajver Szekszárdi Kékfrankos 2017 Szekszárd palackban

Lajver Szekszárdi Kékfrankos 2017 Szekszárd palackban

2 100 Ft Klubtag ár:
1 890 Ft

SZEKSZÁRDI OLTALOM ALATT ÁLLÓ EREDETMEGJELENÉSŰ SZÁRAZ VÖRÖSBOR

Category:

Leírás

A BORRÓL

A közös gondolkodás eredményeként született meg a Szekszárd Palack, amibe csak a Szekszárdi borvidék kiemelt borfajtái, a szekszárdi bikavér, kékfrankos és kadarka tölthető. A borokat vakkóstolás alapján választják ki, ezzel biztosítva a hibátlan, fajtajelleget vagy borstílust képviselő, termőhelyi karakterű borokat.

Már ránézésre is tudjuk, egy tartalmas kékfrankost kapunk a poharunkba: az illatánál végképp meggyőződhetünk erről, a fűszeresség és az érett meggy ötvözete. Kortyban felerősödik a hordóhatás, a fa ad plusz fűszereket, a szegfűszeg és a vanília, majd a korty végén felbukkanó kókusz innen érkezik a borba. Elég jó a szerkezet, a savak pezsdítik fel a hordó miatt kissé lomhább zamatokat, érett gyümölcsök játszanak alá a fűszerességnek. A korty végére lelassul, a száj betelik vele, az alkoholt már érezzük, de még pont belefér, van hozzá itt tartalom is, nem csak forma. 

Hogyan készül? 
Kézi fürtválogatás. Rozsdamentes tartályban, reduktív térben történő alkoholos erjesztés. 8 hónapig tartó érlelés tölgyhordóban. 

Miből van?

100% Kékfrankos

Díjak, kitüntetések:

  • Nemzeti Borkiválóság verseny – Nemzeti Borkiválóság, 2018
  • Szekszárd Borvidéki Borverseny – aranyérem, 2018
  • Prestige Reserve Vinum Bonum verseny – Vinum Bonum díj, 2019

Alkohol: 13%, sav 5,7g/l

Start time
End Time
Location