Lajver Signum 2020

Kezdőlap / Termék / Lajver Signum 2020

Lajver Signum 2020

3 790 Ft

SZEKSZÁRDI PRÉMIUM BIKAVÉR, OLTALOM ALATT ÁLLÓ EREDETMEGJELÖLÉSŰ, SZÁRAZ VÖRÖSBOR

Category:

Leírás

A BORRÓL

Több, mint Signum!

Signum borunkat 2013-ban készítettük először, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megalkossunk egy szekszárdi stílusú „bordói” házasítást. Ezt úgy értük el, hogy a legszebb bordói fajtákból készült borunkhoz 50%-ban hozzá házasítottuk a legjobbnak ítélt Kékfrankosunkat. Mindig is hittünk abban, hogy Kékfrankosból is tudunk készíteni olyan bort, ami a legnépszerűbb világfajtákhoz fogható. Borkóstolókon rendszeresen el is mondtuk, hogy a „Signum a Lajver bordói bikavére”. Innen már csak egy apró lépés hiányzott, hogy hivatalosan is Prémium Bikavérré váljon a Signum borunk, ehhez pedig megtaláltuk a legmegfelelőbb Kadarkát, melyet 6 %-ban házasítunk a tételhez.

Frissen főzött eszpresszó és reszelt étcsokoládé az első, amit illatban mutat. Feketeribizli, szeder és túlcsordulóan érett málna teszik hozzá a gyümölcsösséget. A hordó kortyban teszi oda magát, az édesfűszerek, a pörkölt jegyek, az izmos tanninérzet viszik át a masszív oldalra. Déli vörös, izomra gyúrt, van benne erő, feszesség, alkohol és tannin, gyümölcs és fűszer, no meg tartós zamatok. Keménykötésű, a zen-harmónia még nincs benne, de a lehetőség, a potenciál nagyon is benne van. Most csak vaskosabb ételekhez, poharazgatva, no meg pincében tartva éveken át visszakóstolható élmény lesz még.

Hogyan készül?

Kézi fürt- majd bogyóválogatás. Rozsdamentes tartályban, reduktív térben történő alkoholos erjesztés fajtánként. 10-12 hónapos érlelés fajtánként tölgyfahordóban, majd a házasítást követően 12 hónapos palackos érlelés.

Miből van?

Kékfrankos
Cabernet Sauvignon
Merlot
Kadarka
Cabernet Franc

Start time
End Time
Location