Szerző: Dr. Gál Márk – 2023.09.10.

Itt van az ősz, itt van újra! Elsőre sokan talán elkezdenek szomorkodni, de ezt a felütést a szerző egy percig sem a búslakodásnak szánja. Sőt! Hiszem, hogy minden évszaknak megvan a helye és az ideje. Ráadásul az utóbbi években – ahogy most is – szeptember kimondottan még nem nagyon akar tudomást venni a naptári ősz kezdetéről. Ez egyben felkérés egyfajta játékra és a Lajver Borbirtok Szekszárdi Merlot-ja hasonló eredményt produkál. A következő pár sorban kifejtem, hogy miért.

Kezdjük az elején! Kitöltjük a pohárba ezt a szép meggyvörös színű tételt. Érdemes 1-2 percig a pohárban jól megtekerni majd gyorsan beleszippantani a pohárba. Nem fog csalódást okozni ugyanis egy az egyben azt hozza, amit egy minőségi merlot-nak illik: vagyis némi erdei gyümölcsösség, de egy kis fűszerességgel megbolondítva. Az igazi játékosság azonban a korty alatt és után jelentkezik! Egy Merlot alapvetően nem tolakodó, ahogy ez a Lajver bor sem az! Maga az első korty kedvesen, bársonyosan hat, de aztán jön a csavar, hisz utóízben hosszú, és érezni a tannint, vagyis hoz egyfajta komolyabb, testesebb vörösbor hatást.

Azt is állíthatom, hogy ez az érdekes meggyes-szilvás – egyesek szerint talán egy kissé fanyarkás – utóíz leginkább arra ösztönzi a fogyasztót, hogy kezdje újra, jöhet bátran egy újabb korty. (Ha pedig szeptember, bizonyára többen megbarátkoztak ezzel a tétellel is a Budapest Borfesztiválon). Mindazoknak (is) ajánlott mindezt kipróbálni, akik kíváncsiak erre a különleges Merlot adta minőségi bor élményre. Ebben a hónapban pedig külön lehetőség is van erre, valamint az ősz köszöntésére, a webshop-on keresztül elérhető 4+2 akció formájában.